Deze zomer gingen we met de jonge muzikanten van JEL op driedaagse naar de zee!

Zoals echte kampeerders vertrokken we vanuit Lichtervelde met de trein naar Blankenberge. Dan namen we de overzetboot en gingen we te voet naar onze kampplaats in Wenduine.
Daar mochten we voor drie dagen ons kamp opslaan in de tuin van Luc Verhelst. Helaas regende het de eerste avond zo erg dat onze tenten waren ondergelopen. Dan maar bivakkeren in …de living! Knusjes!

We kregen eerst een workshop ‘ instrumenten maken’!
De jellers gingen enthousiast aan het werk en maakten onder meer maracas, schellenraam en woodblock.

Ondanks de regen en nu en dan een drupke in de nek, smaakte de spaghetti voortreffelijk.

Na een partijtje minigolf ‘ glow in de dark’ gingen we slapen in onze geïmproviseerde slaapzaal. SSSST!

Dag 2: Na regen komt zonneschijn! Dat geldt ook aan de kust, gelukkig!
De living-slaapzaal werd repetitielokaal. We zorgden dat alle nootjes, mollen en kruisen zo goed mogelijk uit onze instrumenten kwamen, want op de laatste dag zouden de ouders komen luisteren naar ons concert! Oefenen maar!

Na de middag stond een strandspel op het programma. In 2 teams probeerden ze zo snel mogelijk alle opdrachten uit te voeren. Maak een originele foto, bouw een zo mooi mogelijk zandkasteel, speel straatmuzikant en verdien minstens 5 euro!

Een wijze man gaf de opdracht om een schat op te graven: een boodschap in een fles!

Na afloop verdiende iedereen een heerlijk ijsje! We trokken dan ook nog verkleed naar RETRO- SUR-MER, waar we onze dansbenen konden uittesten.

Een kampvuur met marshmallows sloot de gevulde dag af.
Dag 3: Nadat we iedereen uit de tenten hadden gekregen ( mede dank zij de ochtendserenade op doedelzak) kregen we een stevig ontbijt: spek met eieren!


Want we hadden veel werk voor de boeg! Eerst nog lekker ravotten aan het strand, en na de croque uit het vuistje kreeg iedereen zijn of haar taak.
Tent opruimen: tutti, repetitie buiten: tutti.
De komkommers, sla, tomaten wortelen waren in no -time gesneden, gewassen en geraspt! Jellers kunnen nogal wat werken, dat is zeker!

Ons kamp sloten we af met een concertje in open lucht, en daarna schoven we aan voor een heerlijke BBQ. Op driedaagse met JEL, dat smaakt naar meer!! Wie weet, volgend jaar?

Meer foto’s vind je hier

Bedankt Luc en Mireille voor de gastvrijheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *