Lichtervelde – Cultuurvereniging De Burgersgilde vzw overhandigde begin oktober 2018 in hun gelijknamig lokaal, via de werkgroep smultoer, de mooie som van 3.128,24 euro aan vzw De Vleugels, een expertise- en ondersteuningscentrum voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, gevestigd in Klerken en leefgroep in Lichtervelde.
Het is reeds de zeventiende keer dat de Cultuurvereniging De Burgersgilde de opbrengst van hun jaarlijkse smultoer schenkt aan een goed doel. “We vinden het met onze cultuurvereniging bijzonder belangrijk om, in tijden van verhoogde sociale media maar verminderd sociaal contact, bij te dragen aan het positief samen brengen van de Lichterveldenaars”, duidde Mario Schreel van de werkgroep smultoer in zijn toespraak. “Met Cultuurvereniging De Burgersgilde dragen we in deze mooie, warme en gastvrije gemeente, via harmonie, toneelkring en dansgroep ons steentje bij aan de sociale cohesie.”

Mensen met een beperking warme thuis geven

Vandaar de jaarlijkse smultoer. “Een mooie initiatief om onze vereniging ook in te zetten voor het betere doel: projecten, verenigingen en personen die wel een financiële duw in de rug kunnen gebruiken; en dus niet enkel te werken voor onze eigen werking”, vervolgde Mario. “En we zijn dit jaar bijzonder verheugd dat we, na enkele mindere jaren, opnieuw een stijgende lijn van deelnemers, en dus opbrengst, mochten noteren.”
Cultuurvereniging De Burgersgilde vzw vindt het zeer belangrijk een open gastvrije gemeente te zijn en mensen met een beperking een warme thuis in Lichtervelde te kunnen bieden. “We weten zeker dat hun aanwezigheid voor zowel bewoners als inwoners een mooie verrijking kan zijn”, besluit Mario Schreel. “We wensen dan ook onze waardering uit te spreken voor het lovenswaardige werk dat ‘De Vleugels’ verricht en wensen hen daarbij nog heel veel succes in de toekomst. We hopen van harte dat onze mooie netto opbrengst van 3.428,24 euro een bijdrage kan zijn in jullie werkbudget.”

Bekijk hier de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *