De Burgersgilde verwelkomt de Sint!

Het is een mooie traditie: elk jaar opnieuw, eind november, hoor je de Burgersgilde door de straten marcheren. De trommelaars fier voorop. Voor de gelegenheid wappert er , naast onze gebruikelijke vlag van de harmonie, een felrode vlag vrolijk mee.

‘Welkom Sinterklaas’ staat er op. voor het eerst marcheren er 5 nieuwe leden mee, strak in het pak: de jongste telgen van de trommelaarsfamilie! Een beetje oefenen is het wel, dat links- rechts, links- rechts, in een gestaag tempo. Maar oefening baart kunst!

Achter de muzikanten dansen de rode ballonnen uitbundig mee, aan de hand van al dan niet uitbundige kinderen! De ene is al enthousiaster dan de ander, het ene hartje slaat al wat sneller dan het ander….

En dan is het zover: aan het station weerklinken de Sinterklaasliedjes! ‘O, kom maar eens kijken!’ en: “de zak van Sinterklaas”.

Wat een feest moet het toch zijn, om op zondagmiddag nietsvermoedend op de trein te zitten, en dan ontdekken dat Sint en zijn Pieten ook op die trein aanwezig zijn! In Lichtervelde stappen ze af, een spoor van picknickjes achterlatend…

De Sint werd in een prachtige open wagen naar ons lokaal gebracht. De Pieten, met hun uitstekende conditie, huppelden  mee.

In een volle zaal mocht Sinterklaas en de knechten vooraan plaatsnemen. Daar wachtte Papa Chico hen op. De kinderen en de heilige man genoten van een puik optreden.

Als toemaatje mochten de leden van de dansgroep nog een leuk dansje doen.  Een beetje bang, maar toch heel dapper zetten ze letterlijk hun beste beentje voor!

Als iedereen dan Sinterklaas PERSOONLIJK mocht begroeten,  en een zak vol lekkers in ontvangst nemen, was de spanning eraf!

Kleine en grote muzikantjes, opa’s en oma’s, mama’s en papa’s konden nog nagenieten bij een kopje warme chocomelk . Tot volgend jaar Sinterklaas en Zwarte Pieten!

Bekijk de foto’s hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *