Ons jeugdorkest Jel is weer gestart in september . Elke vrijdag repeteren we in De Burgersgilde, van 19 u 30 tot 20 u 30.
Vanaf dit jaar hebben we ook een nieuwe dirigent.
Wij zijn heel blij dat we hem even aan jullie mogen voorstellen!
Zijn naam is Niels Pannecoucke en hij is afkomstig uit Izegem.

Niels is 24 jaar, maar ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al een heel palmares!
Momenteel speelt hij mee in de productie ‘Pinocchio’ in de vernieuwde Munt.
Hij is percussionist, maar kan ook goed overweg met de trombone!
Een meerwaarde voor onze harmonie!
Na negen jaar les in de muziekschool SAMW Izegem trok Niels naar Leuven om zijn
muzikale studies verder te zetten in het Lemmensinstituut.

In 2014 behaalde hij er zijn bachelordiploma slagwerk onder de toeziende ogen van Carlo
Willems en Aloïs Verbeeck. In juni 2016 maakte hij zijn masterstudie met grote onderscheiding af, opnieuw met Carlo Willems en ook docenten Luc Artois en Lin Chin Cheng. In 2017 rondde hij zijn master kamermuziek ( grootste onderscheiding ) en een bachelor directie af, waarbij hij les kreeg van Ivan Meylemans en Jan Van Der Roost.

Niels is actief in de Hafabra- wereld, bij o.a. Brassband Buizingen & Leieland, de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem en zowel bij de fanfare als de drumband van Vrede & eendracht van Kachtem.
Hij is tevens ook dirigent van de Speelste Notenkermis, de jeugvereniging van Kachtem. Als freelance percussionist mocht hij concerteren bij de Koninklijke Muntschouwburg, Casa Phil ( het voormalig Belgisch Kamerorkest) en de koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

Na een toffe babbel met onze Jelverantwoordelijken Sarah en Inge, gaven wij met plezier het dirigeerstokje door aan Niels!

Veel succes Niels, en we zijn ervan overtuigd dat zowel onze jeugdige muzikanten  als uzelf veel plezier zullen beleven in onze vereniging!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *