Foto Kurt

Harmonie De Burgersgilde wil de betekenis van het woord ‘harmonie’ graag alle eer aandoen.

Harmonie staat immers voor ‘overeenstemming’. Het samen klinken en samen spelen is iets wat
wij belangrijk vinden. Wekelijks repeteren wij om samen de leukste muzikale uitdagingen aan te gaan en toe te werken naar uiteenlopende concerten en projecten. 
En uiteraard ook na en naast de repetitie keert die overeenstemming terug. Onze harmonie is immers dè plaats waar ook vele vriendschappen ontstonden. Die sterke band is een extra drive om steeds opnieuw nieuwe projecten uit te werken en die muzikale uitdagingen samen aan te gaan.

Harmonie staat ook voor ‘een aangenaam klinkende vereniging van noten’. We gaan dan ook geen
muzikale uitdaging uit de weg. Van een klassiek voorjaarsconcert, tot een wedstrijdcyclus  van VLAMO, tot een stapoptreden, tot een musical, steeds opnieuw repeteren we tot we een mooi resultaat kunnen
neerzetten. In het verleden leverde ons dit al mooie titels, perscommentaren en nominaties op. Even belangrijk hierbij is het groepsgevoel dat telkens weer naar een hoogtepunt wordt gebracht bij deze unieke projecten. Om nog maar te zwijgen van de vele mooie herinneringen die dit met zich meebrengt.

Harmonie staat tot slot voor ‘muziekgezelschap’. Wij zijn een leuke bende muzikanten van 10 tot
75jaar, maar ook jij als nieuwe muzikant bent steeds welkom. De jongste muzikantjes verwelkomen we dan wel in ons Jeugdensemble, ook minder jonge of net oudere muzikanten zijn steeds welkom om eens te komen proberen op onze wekelijkse repetitie.

We repeteren wekelijks van 20.30 tot 22.30, dit aansluitend op de repetitie van het
jeugdorkest dat van 19u tot 20u repeteert.
We concerteren 2x per jaar, eenmaal rond oktober, eenmaal in maart. Tussenin plannen we stapoptredens, gaan we op vraag van lokale organisaties langs om een deuntje te spelen, enz. 

Klik bovenaan rechts op het menu van de harmonie voor meer info en foto's.