Op Pinksteren werd er veel volk gesignaleerd rond en in de Schouw. Er zijn ook meldingen van toffe muziek, piraten en vlaggen binnen gekomen. Reden? Het aperitiefconcert van JEL, junior drumbeats en de Speelse notenkermis.

Niels Pannecoucke is sinds oktober dirigent bij JEL, het jeugdensemble van onze harmonie. Hij is tevens dirigent van de jeugdige muzikanten van Kachtem. Beide orkesten kozen ervoor om een gezamenlijk aperitiefconcert te geven in Lichtervelde.
De presentatie was in handen van de jeugd zelf ! Yann, Fien en Hannah kropen in de rol van kapitein, matroos en piraat . Zo brachten ze op ludieke wijze de muziek tot leven. JEL speelde het vijfdelige “Treasure Island” van Bert Appermont.

Het tweede luik werd verzorgd door de jeugdfanfare ‘ De speelse notenkermis’ . Zij brachten solowerkjes waarin telkens een ander instrument in de kijker stond.
We genoten van de snelle nootjes van de xylofoon, de zwoele trombones en tuba, trompetten en saxofoons.
Samen met de Junior Drumbeats olv Kim Vandeputte speelden ze als toemaatje het bekende melodietje ‘Sofia’. Het talrijke publiek zag en hoorde dat het goed was en gaf de beloftevolle jeugd dan ook een welverdiend applaus.

Achteraf verbroederden we met Kachtem met een glaasje ‘ aperitief maison’ . Alle toehoorders waren erover eens dat er veel talent in onze beide ensembles zit, en samen klonken ze nog mooier!
Proficiat JEL en drumpiraatjes, het was een geslaagd optreden!
Bedankt Niels voor het toffe initiatief!
Bedankt Speelse Notenkermis voor de vlotte samenwerking. Volgend jaar gaan we met veel plezier naar Kachtem om daar met onze nieuwe vrienden een concertje te geven.
We kijken er al naar uit, en u…U komt toch ook!?

Foto’s (dank aan Hilde Verstraete en Kathy Pinket)

Aperitiefconcert JEL 20/05/2018 / Google Photos

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *