Vrijdag (18/01) namen we in de kerk van Lichtervelde afscheid van Hector.

Geboren in het jaar van de Titanic, en daarmee had hij de gezegende leeftijd van 106. Hij was de oudste muzikant en brandweerman.
Hector was bijna een halve eeuw actief in onze harmonie, waar ook zijn broer Maurice in speelde.
Hector op tuba, Maurice op sax.
Wie hem gekend heeft, weet dat hij de sfeermaker was, altijd goedlachs, en schudde nu en dan een kluchtje uit zijn mouw!
Hij woonde al heel lang in het woonzorgcentrum in Lichtervelde, en zelfs daar speelde hij tot voor enkele jaren nog op zijn instrument.

De harmonie mocht hem hulde brengen op zijn honderdste verjaardag.
Wanneer we met Cecilia gingen spelen naar het ’t Hof, zat hij steeds klaar om met een twinkel in de ogen, ons te begroeten. Ook bij de feesten van de brandweer , waar hij ook ere-brandweerman was, was Hector er heel graag bij.

Hij haalde zelfs de tv met het programma ‘ Iedereen beroemd’ , waar ze hem vroegen wat het geheim was om zo kwiek te blijven op hoge leeftijd.” Altijd wassen met koud water” was een van zijn trucjes!
Volgens mij is het geheim :positief blijven, want dat kon Hector als de beste. Een echte optimist! En muziek spelen, zou dat er voor iets tussen zitten? Dat houdt een mens ook jong. Ik neem alvast het zekere voor het onzekere, en zal nog een beetje repeteren. Wie weet….

Hector Ketels, Ere- muzikant De Burgersgilde
31/10/1912 – 12/01/2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *