Liefste Albert,
Nonkel Berrie.

Exact 2 maanden geleden werd je door de gemeente Lichtervelde gehuldigd voor jouw 75 jaar dienst bij harmonie de Burgersgilde. Eind november werd je ook door het trommelkorps nog eens in de bloemen gezet. Je was 1 van de oprichters van het trommelkorps en je droeg als een echte vader op elk moment zorg voor jouw ‘bende’.
Je hield altijd alles nauwlettend in het oog en je was voor iedereen een luisterend oor. Je deelde maar al te graag de verhalen van vroeger. En je stond er op dat we het uniform en de vlag van de burgersgilde met trots dragen.

Je begeleidde en ondersteunde het trommelkorps en harmonie door de jaren heen. Je was muzikant, vlaggendrager, tambour-majoor en wanneer de lange wandelafstanden niet zo evident meer waren, werd je onze vaste chauffeur en reed je met trots voor of achter de harmonie. Elke uitstap opnieuw kwamen volgende trotse woorden terug: ‘We zin der were bie eh’!

Albert, je zal er ook altijd bij blijven. Je leeft verder in onze gedachten. En telkens we ons kostuum aantrekken zullen we het met even grote trots doen zoals jij het al die tijd gedaan hebt.
Bedankt voor alles. Het gaat je goed!

Tekst: Mathijs Van Zieleghem

1 reactie

  1. My sympathies to the family. He was a good friend of mine. We grew up together and went to school together and hunted together.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *