Jeugdige Enthousiaste Lichterveldse bende? Jazeker!

Maar officieel heten we Jeugd Ensemble Lichtervelde. De jeugdafdeling van de harmonie. Van 9 tot…. jaar ben je welkom bij onze muziekgroep.

Bedoeling van dit jeugdensemble is de leerlingen van de muziekschool een kans te geven tot ontplooiing, hen het plezier te gunnen van het samen musiceren, hen voor te bereiden op hun debuut in het groot harmonieorkest.

We bieden de jongeren dan ook podiumkansen, want minstens twee maal per jaar geven we een concertje, of nemen we deel aan muzikale activiteiten in Lichtervelde. Zo krijgen ook(groot) ouders, broers, zussen, de kans om jullie eens aan het werk te zien! Onder de kundige leiding van dirigent Pieter Bernaert repeteren we elke vrijdag. Deze repetities gaan door in het repetitielokaal van De Burgersgilde, telkens van 19 u 30 tot 20u 30. Na een tijdje stromen de jonge muzikanten door naar de harmonie.

Vanaf 2015 steekt Inge Verhelst mee haar schouders onder JEL. Het is de bedoeling dat zij een aanspreekpunt is voor zowel de jongeren als de ouders. Een praktisch probleem, iets over het instrument? Een voorstel of ideetje, Je kan altijd bij ons terecht! We zijn er met plezier voor jullie! Krijg je ook al de kriebels om mee te doen? Kom dan gerust eens luisteren naar een van onze open repetities.

Muzikale groetjes, Inge

Klik bovenaan rechts in het menu JEL voor meer info en foto's!